ALVILÁG: Már a bíróságon van a Čongrády feltételezett gyilkosai elleni vádemelési javaslat

2015. június 24. - 12:56 | Belföld

Öt napja érkezett meg az első pozsonyi járársbíróságra az öt személy ellen szóló vádemelési javaslat Peter Čongrády, a Sýkora-klán egyik ágának egykori vezetője meggyilkolásával kapcsolatban.

ALVILÁG: Már a bíróságon van a Čongrády feltételezett gyilkosai elleni vádemelési javaslat

Egyelőre nem tudni, mi lesz a sorsa. Pavol Adamčiak, a pozsonyi bíróságok szóvivője közölte, hogy a kijelölt bíró a vádemelési javaslat, valamint az ügy részletes dokumentációjának alapos áttanulmányozása után dönt.

A vádemelési javaslatot a Speciális Ügyészség tette meg Sergej Miňajlenko és társai ellen - erősítette meg Jana Thökölyová szóvivő.

A vádemelés a Čongrády elleni 1999-es gyilkossági kísérletet, és a maffiózó 2004-es meggyilkolását érinti. Az 1999-es gyilkossági kísérlettel Sergej Miňajlenkót, Peter Holáňt, Roman J.-t és Dušan Š.-t, míg a 2004-es gyilkosság ügyében Miňajlenko, Holáň és Vladimír Š. ellen született vádemelési javaslat. Mindannyian jelenleg a rácsok mögött vannak, és amennyiben beigazolódik a bűnösségük, rendkívüli büntetésre számíthatnak.

A Sýkora-klán egyik ágának vezetőjeként ismert Peter Čongrádyt 2004 szeptemberében ölték meg. 2012 májusában eredetileg Viliam Mišenkát, a nyitrai alvilág vezéreként ismert Ľuboša Ferust, a Specializált Büntetőbíróság által tavaly más bűnügyért elítélt Roland Zdichavskýt, a még mindig Belizében tartózkodó Karol Mellót, illetve Štefan Borkót vádolták. A rendőrség azonban visszavonta a vádemelést, mivel az egyik tanú hamis vallomásán alapult.

TASR/para