Fico úgy szelektálja a médiát, ahogy óhajtja

2015. június 26. - 15:48 | Belföld

A kormány azt követően függesztette fel a Denník N napilappal való kommunikációt, hogy abban karikatúrák jelentek meg Robert Ficóról. A kormány arra hivatkozott, hogy a média ezzel megkezdte ellenzéki kampányát a kabinet ellen. A Denník N szerkesztői elismerik, hogy a rendeletben előírt embargó ellenére némely minisztérium továbbra is kommunikál velük, és maga Fico is reagált a közelmúltban néhány kérdésükre.

Fico úgy szelektálja a médiát, ahogy óhajtja

Pavol Abrhan (KDH) a kommunikáció felfüggesztését előíró rendelet elfogadása után nyújtotta be a parlamentbe a médiatörvényt módosító javaslatát, mely megtiltotta volna a közhatalmi szervek számára, hogy szelektálják a médiát, és korlátozzák például valamely sajtóorgánum információhoz való hozzáférését.

"E módosítás alapján Fico és a kormány nem oszthatja majd a médiát kényelmesekre és kényelmetlenek" - nyilatkozta Abrhan, aki szerint a jelenlegi állapot a hatalommal való súlyos visszaélést jelent.

"A kormányfőnek talán ez nem tetszik, de az ellenzék azért van, hogy képviselje a választókat, és a média azért van, hogy tájékoztassa a nézőit, hallgatóit, olvasóit arról, mi történik. Fico sem tehet meg bármit, amit akar. A durva és arrogáns viselkedése némely sajtóorgánummal szemben az ő névjegye, de az információkat nem tagadhatja meg" - fogalmazott.

Nos, ilyen tiltás nem lesz, ugyanis pénteken elutasította a parlamenti többség a javaslatot.

TASR/para