Dzurinda, Mikloš, Vášaryová és Mezenská is hiányozhat jövőre a parlamentből

2015. július 4. - 17:39 | Belföld

Több független parlamenti képviselő is kijelentette, hogy 2016-ban már nem terveznek bekerülni a parlamentbe.

Dzurinda, Mikloš, Vášaryová és Mezenská is hiányozhat jövőre a parlamentből

Mikuláš Huba, aki az OĽaNO-nak köszönhetően került be a parlamentbe, 99 százalékra biztos abban, hogy nem fog pályázni. Ha azonban mégis úgy döntene, hogy meggondolná magát, akkor az OľaNO, NOVA, SaS hármas lehet a segítségére.

Mária Ritomská, aki az OĽaNO segítségével jutott be a parlamentbe, a saját pártja mellett fogadna. 2013-ban elhagyta OĽaNO-t, majd saját pártot alapított, mellyel a szlovákiai alkalmazottak javára akart válni.

Az SDKÚ távozói, Mikuláš Dzurinda, Ivan Mikloš és Magdaléna Vášaryová már korábban bejelentette, hogy 2016-ban nem lesznek ott a parlamentben. Dzurinda és Mikloš már hónapok óta az ukrán kormány tanácsadói, míg Vášaryová a Pisztory kastéllyal foglalkozik, illetve a Živena társaságot vezeti.

Az OĽaNO képviselőinek, Štefan Kuffának és Helena Mezenskának az indulása is kérdéses. Kuffa nem csinál nagy ügyet abból, hogy az OĽaNO minden bizonnyal nem számol vele. „Még messze vannak a választások“ – válaszolt a kérdésre, hogy fog-e pályázni más párt mellett, ha az OĽaNO-tól nem kapna lehetőséget. Mezenskának lenne érdeklődése a pályázat mellett, de minden bizonnyal vele sem számol az OĽaNO.

aktuality.sk/para