TÜNTETÉS: Szerencsére nem ismétlődött meg a pozsonyi tüntetés forgatókönyve

2015. július 11. - 17:58 | Belföld

Majdnem fél órás késéssel, délután 15 órakor megkezdődött Zsolnán, az Andrej Hlinka téren a menekült és iszlámellenes tüntetés, ahol a jelenlévők az Európai Unió politikűja ellen is felemelték a szavukat – mondta a cas.sk.

A tüntetéssel egyidőben ellentüntetés zajlott Zsolnán a xenofóbia, a rasszizmus és az erőszak ellen. Nem történt attrocitás.

Az Andrej Hlinka téren többségében a Néppárt-Mi Szlovákiánk szimpatizánsai gyűltek össze. Az aktuality.sk információi szerint 500 ember vonult ki tüntetni. Szerencsére nem volt szükség rendőri beavatkozásra. A demonstráció nemsokára véget ér, egyre kevesebb ember van a helyszínen.

Az első menekültellenes tüntetés Pozsonyban volt még júniusban, amit sajnos nem került el az erőszak. Néhány incidens miatt a rendőrség 140 ember ellen indított eljárást.

„Az ún. kötelező kvóták megszüntetése óta nem történt semmilyen változás. Szlovákia polgárainak továbbra is félniük kell a menekültektől, akik veszélyesek asszonyainkra, gyerekeinre, vagyonunkra , munkánkra, hazánkra nézve!“ – állt mindez abban a meghívóban, amit a Néppárt – Mi Szlovákiánk küldött szét az embereknek. Ennek a pártnak az elnöke Besztercebánya megye megyefőnöke, Marián Kotleba.

cas.sk/para

Címkék: neonácik