VANDÁLOK A POHODÁN: Egy eszement azzal szórakozott, hogy kilyukasztotta a látogatók kocsijainak kerekeit!

2015. július 12. - 16:55 | Belföld

Eléggé kellemetlen meglepetés érte a Pohoda fesztivál több látogatóját, amikor hazaindult volna.

VANDÁLOK A POHODÁN: Egy eszement azzal szórakozott, hogy kilyukasztotta a látogatók kocsijainak kerekeit!

A Denník N beszámolója szerint ugyanis amikor vasárnap reggel visszatértek a fesztivál melletti területen leparkolt kocsijaikhoz, és hazaindultak volna, többen észrevették, hogy a kerekeik laposak. Valakinek kimondottan azt akarta, hogy ne tudjanak hazamenni, ugyanis nem egy, hanem kocsinként két-két kereket metszett ki, így még a csomagtartóban lévő pótkerék se elég.

A portál egy szemtanú szavaira hivatkozva a károsultak száma a nap folyamán egyre emelkedett, ahogy egyre többen összepakolták a dolgaikat, és kimentek a parkolóhoz. Délutánra a számuk állítólag elérte a 130-at.

Az egyik jelenlévő, Juraj Haško például elmondta, hogy voltak köztük csehek, lengyelek, osztrákok. Senki nem tudta, mi történik, és a rendőrség sem tudott érdemleges információval szolgálni. Közölte, hogy mindenki másképp próbált segíteni a helyzetén. Van, aki egy trencséni szerelőműhelybe vontatta el a kocsiját, de egyszer csak a fesztivál helyszínéül szolgáló reptér mellett fekvő falucskából is megjelent egy férfi, aki felajánlotta, hogy vigyék el neki az abroncsokat, és egy órán belül megjavítja őket.

Délután háromra már csak néhány autó volt a parkolóban, a többségüket már elvitték vontatóval.

"Nagyon sajnáljuk a dolgot, de egy ekkora méretű parkolóban éjszaka nem lehet mindenhol ott lenni. Kifele menet a rendőrök megnézik az autókat, nehogy lopás történjen" - reagált a főszervező, Michal Kaščák, aki csapatával vizet osztott az ott ragadtaknak.

Pavol Kudlička trencséni kerületi rendőrségi szóvivő közölte, hogy vizsgálják a történteket. Egyelőre nem tudott pontos adatokat mondani a károsultak számáról, mivel még folyamatban van a károk bejelentése.

Denník N/para

Címkék: Pohoda, fesztivál