REGIOJET: 1,2 millióan utaztak már idén a Komárom-Pozsony vonalon, de hamarosan járataik indulnak Bécsbe

2015. július 16. - 15:17 | Belföld

A RegioJet az idei első félévben összesen 1,835 millió utast szállított Szlovákia-szerte.

REGIOJET: 1,2 millióan utaztak már idén a Komárom-Pozsony vonalon, de hamarosan járataik indulnak Bécsbe

A cseh vállalat vasúti járatokat üzemeltet Komárom, Dunaszerdahely, illetve Pozsony között, valamint Pozsony, Zsolna és Kassa között, emellett autóbuszaik közlekednek a fővárosból Nyitrán át Besztercebányára.

2012-től közérdekű, államilag támogatott járatokat tart fenn a társaság Komárom és Pozsony között, és azóta az utasok száma ezen a vonalon csaknem megháromszorozódott 2011-hez képest. Idén eddig 1,2 millióan közlekedtek a RegioJet sárga vonataival.

Idén januártól üzemeltetnek járatokat Pozsonytól Zsolnán át Kassáig, amely vonalon a három nappali mellé júniustól egy éjszakai InterCity járatot is bevezettek. Idén ezen a vonalon 450 ezren utaztak a RegioJettel.

Februárban indította a cseh személyszállító társaság első buszjáratait Szlovákiában, mégpedig Besztercebányáról Nyitrán át Pozsonyba. Az azóta eltelt időben összesen 185 ezren utaztak velük, naponta pedig 1700-an. A reggeli csúcsidőben ezen a vonalon a főváros felé július 15-től 15 percenként indítanak buszokat.

Csehországban Prágátől Ostraváig és egész Szlovákiáig közlekednek járataik, idén június végéig 1,406 millióan használták ezt ki.

Mindezzel együtt a RegioJet az idei évben hat hónap alatt 3,241 utast szállított, a tervük pedig az egész évre vonatkozóan 7 millió.

A RegioJet mindemellett azt tervezi, hogy belép a Pozsony-Bécs vonalra is, és szeretnék összekötni a schwechati repteret Bécs központjával és Pozsonnyal, mégpedig óránkénti járatokkal. Ehhez már megvették az autóbuszokat, jelenleg dolgoznak azon, hogy elindíthassák járataikat.

Minderről Aleš Ondrůj, a RegioJet szóvivője tájékoztatott.

-para-