TRAGÉDIA: Mentőhelikopter zuhant le, senki nem élte túl!

2015. július 17. - 20:18 | Belföld

Az Air Transport Europe mentőhelikoptere zuhant le a Szlovák paradicsomban.

TRAGÉDIA: Mentőhelikopter zuhant le, senki nem élte túl!

Az ATE poprádi mentőhelikoptere egy 5 éves kisfiúért indult útnak, aki balesetet szenvedett a Szlovák paradicsomban, de már nem értek oda - tudta meg a Markíza.

A helikopter a Menedékkő (Klášorisko) közelében, a Hernád-áttörésnél (Prielom Hornádu) nekiment egy villanyvezetéknek, és 50 méteres magasságból a Hernád folyóba zuhant. A kassai kerületi tűzoltóság igazgatója, Jozef Fedorčák elmondta, hogy pénteken este 18.30-kor kapták a riasztást.

Boris Chmel mentőszolgálati szóvivő elmondása szerint négy személy halt meg a helyszínen, mindannyian a helikopteren tartózkodtak. A pilóta, az orvos, egy mentő-operátor és egy hegyi mentő volt köztük.

A közeli Hrabušice községben a baleset miatt kiment az áram, több tucatnyian mentek kíváncsiskodni a baleset helyszínére. Pénteken este több mentőhelikoptert is riasztottak oda, a baleset következményeinek elhárításában részt vesz a belügyminisztérium gépe is. Viliam Čislák egészségügyi miniszter is megérkezett a helyszínre.

***Exkluzívne zábery z miesta havárie vrtuľníka od reportérky Ivany Ratkovskej a kameramana Juraja Baltu.***V rokline...

Posted by Spravodajstvo RTVS on Friday, 17 July 2015

TVnoviny.sk/TA3/TASR/para