Zmajkovičová félévet adna a politikusoknak

2015. július 20. - 14:57 | Belföld

A Smer parlamenti képviselője, Renáta Zmajkovičová szerint az óriásplakátoknak nem szabadna a politikai párbeszéd részévé válniuk.

Zmajkovičová félévet adna a politikusoknak

A képviselőnő megjegyezte, hogy ugyan csak jövő márciusban lesznek a parlamenti választások, de már most politikusok arcai figyelnek az óriásplakátokról országszerte. Ezt túl korainak tartja, és úgy látja, hogy legfeljebb félévvel a választások előtt szabadna politikai reklámokat kihelyezni.

Hozzátette, megérti, hogy a parlamenten kívüli pártok ilyen úton is szeretnék megismertetni listavezetőiket és tevékenységüket a választóikkal, ugyanakkor szerinte az embereket ez az intenzitás "mérgezi". "Az ilyesfajta reklámokat világosan szabályozni kellene, és a választások előtt legfeljebb félévvel engedélyezni, míg egy hónappal a választások után a politikai reklámoknak el kellene tűnniük a billboardokról" - fogalmazott. Hangsúlyozta, hogy ha a billboardokat birtokló társaságok nem eszerint cselekednének, bírságot kapnának.

Zmajkovičová szerint van más módja is a reklámozásnak, és ezt szerinte a politikusoknak is figyelembe kellene venniük. Leszögezte, hogy az építkezési törvény is építményként definiálja az óriásplakátokat, éppen azért, mert "kellemetlenné teszik" az emberek életét.

SME/para