Žitňanská: Egyes politikusok megfeledkeznek arról, hogy a migránsok is emberek

2015. július 24. - 14:05 | Belföld

Lucia Žitňanská, a Híd alelnöke szerint a miniszterelnök a migránsokkal kapcsolatos durva kijelentéseivel csak álcázni szeretné azt a tényt, hogy Szlovákia ideiglenesen ötszáz menekültet fogad be Ausztriából.

Žitňanská: Egyes politikusok megfeledkeznek arról, hogy a migránsok is emberek

Robert Fico korábban Brüsszel felett aratott győzelemként beszélt arról, hogy a mintegy 800-as kötelező kvótához képest az ország csak 100 menekültet fogad be, mégpedig válogatás alapján.

Lucia Žitňanská szerint viszont nem helyénvalóak azok a kijelentések, amelyek arról szólnak, hogyan fognak kiválasztani száz szír keresztény menekültet a görögországi és olaszországi menekülttáborokban. "A miniszterelnök úgy beszél a migránsokról, mintha ők nem is emberek lennének. Nem beszélve arról, hogy a vallási alapú diszkrimináció elfogadhatatlan" - mondta a Híd alelnöke.

Véleménye szerint épp a miniszterelnök jelentette ki, hogy különbséget kell tenni a gazdasági migránsok között, és azok között, akik azért menekülnek, mert veszélyben van az életük. "Ahelyett, hogy a kormány kommunikálna a polgárokkal, és legfőképp a bősiekkel, aggályaik eloszlatása érdekében, Robert Fico csak tovább fokozza a félelmet" - tette hozzá a Híd alelnöke.

h/para