A vállalkozó Mišenka elrablójának ügyével megint foglalkoznak

2015. augusztus 3. - 15:58 | Belföld

Bystrík Šuhajdát tavaly már jogerősen 22 évre ítélték, de ő idén májusban felülvizsgálati kérelmet nyújtott be.

A Legfelsőbb Bíróság a jövő héten tárgyalja Bystrík Šuhajda ügyét, akit 22 év fegyházra ítéltek Jozef Mišenka elrablásáért és családja zsarolásáért.

Jozef Mišenkát 2008. június 6-án rabolták el. A bíróságon elhangzottak szerint az emberrablók Mišenka családjától először 3 millió koronát követeltek, később pedig újabb ötmilliót, amit viszont már nem kaptak meg. A vád szerint Mišenkát halálosan megfenyegették és megásták a sírját is, később azonban elengedték.

A bűncselekmény kitervelésével Šuhajdát vádolták, aki viszont az egyik tárgyaláson azt vallotta, hogy az elrablását maga Mišenka tervelte ki. Ennek indítékaként azt hozta fel, hogy mintegy 12 millió koronával tartozott kelet-szlovákiai alvilági személyeknek, valamint egy barátjának, Karol Mellónak. Azt állította, hogy az egész incidenst kitalálta, hogy ne kelljen fizetnie.

Elrablása idején Mišenkát gazdasági bűncselekményekkel gyanúsították. 2010-ben Mercedesében agyonlőtték. A meggyilkolásáért három személyt életfogytiglanra, egyet pedig 25 év börtönre ítéltek.

SME/para