Kényszerleszállást hajtott végre Pozsonyban a Ryanair londoni gépe

2015. augusztus 7. - 10:11 | Belföld

Sérült futómű miatt vissza kellett térnie a pozsonyi reptérre a Londonba indult gépnek.

Kényszerleszállást hajtott végre Pozsonyban a Ryanair londoni gépe

A Markíza tájékoztatott róla, hogy az utasszállító gép csütörtökön kora este először a reptér felett keringett, hogy elég üzemanyagot égessen el ahhoz, hogy kényszerleszállást hajthasson végre.

Úgy tudják, a Ryanair egy járatáról volt szó, amely 18 órakor indult Londonba, de Ausztria felett észlelték a műszaki hibát, ezért visszafordultak. Ezt megerősítette pénteken Veronika Ševčíková, az M. R. Štefánik reptér szóvivője is.

A Markíza úgy értesült, hogy a repülőgép két tonnával nehezebb volt a kelleténél, de ezt számukra hivatalos forrásból nem erősítették meg. A felszállás után pedig állítólag a futóművet nem tudták behúzni.

Éjfél után pótjáratot indított a légitársaság.

A Nový Čas felvette a kapcsolatot az egyik utassal, aki a gépen tartózkodott. Ő azt mondta, hogy furának tűnt, hogy túl alacsonyan vannak, és körbe-körbe repülnek. "Úgy fél óra múlva értesített a pilóta bennünket, hogy kisebb műszaki hiba lépett fel és vissza kell térnünk. Az első landolás nem volt sikeres, így még egyszer kellett fordulnunk. Senki nem mondott semmit, félelmetes volt" - írta le. Végül minden különösebb gond nélkül landolt a gép.

SME/Nový Čas/Markíza/para