A csempészeten rajtakapott szlovák katonák vamzerét is keresik

2007. augusztus 3. - 15:01 | Külföld
Külön e célból létrehozott bizottság vizsgálja azoknak a Magyarországon lefülelt szlovák katonáknak az ügyét, akiktőll a hatóságok nagy mennyiségű cigarettát és alkoholt koboztak el.

Az is a vizsgálat tárgyát képezi, hogy ki jelenthette fel a Koszovóból hazatérőben lévő fiúkat – nyilatkozta a sajtónak a szlovák hadsereg vezérkari főnöke, Ĺubomír Bulík. 

A mint arról a minap hírt adtunk, a e hét elején Magyar vámosok találtak rá arra a nagy mennyiségű alkoholra és cigarettára, amelyet a Koszovóból hazatérő szlovák katonák akartak becsempészni az országba.  A Koszovóból hazatérő szlovák katonák a szerb-magyar határon a szúrópróbaszerű ellenőrzés során lebuktak. Ugyanis a magyar vámosok 450 liter alkoholt és 321 karton cigarettát találtak abban a kamionban, amely hadi felszerelést és egyéb holmijaikat szállította haza. A katonák repülővel tértek vissza a kiküldetésből.  

A vezérkari főnök kijelentette, a hadseregnél már meghozták azokat az óvintézkedéseket, amelyek kizárják, hogy még egyszer előforduljon ilyen szégyenletes eset.

A szóban forgó katonák egyébként Tőketerebesen részesültek volna kitüntetésben 32 Boszniából visszatért bajtársukkal együtt. Az eset miatt azonban aligha kerül majd erre sor.

A NATO koszovói békefenntartó erői között 135 szlovák katona szolgál, akiket éppen most cseréltek le.

 

-rap-