Tomanová mégis mossa kezeit

2007. augusztus 10. - 15:17 | Külföld

Állami ellenőrzést rendelt el a Privilégium szociális szolgáltatásokkal foglalkozó civil szervezetnél Viera Tomanová munka-, szociális és családügyi miniszter. Tette ezt állítólag azért, mert a média folyamatosan szellőzteti a juttatásokat nem fizető, mégis nemrégiben jelentős állami támogatásban részesített szervezet belső ügyeit.

A szociális szolgáltatásokra és költségvetésre vonatkozó ellenőrzést ma rendeleték el, jelentette be a tárca szóvivője. Ellenőrizni fogják azt is, hogy hogyan használta fel a nonprofit szervezet a 2006-ban kapott állami támogatást.

Tomanová egészen mostanáig tagadta, hogy kérdéses lenne a Privilégiumnak – melynek régebben ő is munkatársa volt – juttatott másfél millió korona jogossága. Nem talált kifogást abban sem, hogy olyan szervezetet támogattak közpénzekből, amely több millióval tartozik a Szociális Biztosítónak. Ráadásul, a Szociális Biztosító is leállíttatta velük szemben a végrehajtási eljárást. Az egyik szlovák lap azt is kiderítette, hogy a Privilégium nem csak szociális szolgáltatásokkal, hanem turisták elszállásolásával is foglalkozik. Tomanová, később a mellette állást foglaló Robert Fico kormányfő személyes táémadásnak vélte a felhozott kifogásokat.

A minisztérium az átvilágítást követően ad pontos nyilatkozatot az üggyel kapcsolatban – jelezte Oľga Škorecová, a minisztérium szóvivője.

 

jaks