Baleset a tüzijáték után

2007. augusztus 21. - 16:37 | Külföld
Ma délben derült ki, hogy az előzetes közlemények ellenére a tüzijáték után mégis megsérült egy néző.

Egy, a gerincén súlyosan megsérült nőt és a kislányát hozták fel a budapesti Duna-partról a tűzoltók kedd reggel; a hétfő esti tűzijáték után estek le a Lágymányosi híd és a Petőfi híd közötti magas partfalról - közölte a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

 "A harminc év körüli nő súlyos gerincsérülést szenvedett, 5-6 éves kislánya komolyabb sérülés nélkül megúszta a balesetet" - fogalmazott Molnár Péter, aki elmondta, hogy a mentők kedd hajnali riasztása nyomán a tűzoltóság speciális, "alpintechnikai módszerekkel" hozta fel őket a nyolc méter magas partfal aljáról.

A pesti oldalon, a Nemzeti Színház közelében történt balesetről a szóvivő a kislány szavaira hivatkozva közölte: édesanyjával kettesben nézték a tűzijátékot, amelynek végén egy szerencsétlen mozdulat következtében mindketten lezuhantak a partra. A nő egész éjszaka magatehetetlenül feküdt ott. Kislányát az ölében tartotta, s ennek köszönhetően a gyermek nem sérült meg, viszont nyilván súlyos lelki traumát szenvedett - tette hozzá Molnár Péter. Legfrissebb értesüléseink szerint az asszonyt már megműtötték, állapota súlyos, de nem életveszélyes.

Forrás: nol.hu

 

Címkék: sérült, tűzijáték