Megkezdődött Toroczkai László pere

2007. október 25. - 11:52 | Külföld
Jelentős média- és "Kossuth téri" érdeklődés kíséri Toroczkai László szabálysértési ügyének gyorsított tárgyalását, amelyet csütörtök délelőttre hirdettek meg a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A bíróság Markó utcai épületében a tárgyalóterem előtti folyosót ötven-hatvan ember tölti meg, a várakozók mintegy fele újságíró és fotós, a többiek a tavalyi és az idei budapesti utcai tüntetés már ismert résztvevői. A tárgyalás kezdetének megjelölt időpontja előtt néhány perccel még hosszú sor várt arra, hogy átessen a biztonsági ellenőrzésen. A Markó utcában komoly rendőri jelenlét tapasztalható.

Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnökét hétfőn este állította elő a rendőrség a budapesti zavargások során. Másnap Bencze László országos rendőrfőkapitány elmondta: az engedély nélküli tüntetés miatt Toroczkai Lászlót egyértelmű felelősség terheli, mivel pontosan tudott arról, hogy a rendőrség a rendezvény megtartását betiltotta, ennek ellenére arra biztatta a Szabadság téren bejelentett rendezvényen megjelent embereket, hogy vonuljanak az Operaházhoz, ahol állami díszelőadást tartottak az 1956-os forradalom és szabadságharc 51. évfordulójának előestéjén.

Forrás: MR



Címkék: Toroczkai László