Előállítják a neonácikat

2008. január 2. - 17:22 | Külföld
Előállították a korponai(Krupina) szilveszteri utcabálon történt fajgyűlölő indíttatású verekedés további gyanusítottait. A rendőrség a dulakodás kapcsán tegnap már letartóztatta Jozef U. huszonegy éves helyi lakost, ma pedig újabb két feltételezett elkövetőt fogtak el.

A Paraméter tegnap már beszámolt arról, hogy a szilveszteri utcabálon éjfél után a kisváros főterén a nagy számú polgárokhoz hasonlóan szórakozó nyolc roma fiatalemberhez négy bőrfejű lépett oda, "sieg heil", "heil Hitler" náci köszöntéssel szidalmazni kezdték, majd felszólították őket, hogy távozzanak, mert különben „golyókat röpítenek a fejükbe“. A romák nem távozták, majd nagy verekedés tört ki, a szemtanúk szerint alaposan helybenhagyták őket a neonácik.

A rendőrség a verekedés kapcsán tegnap már előállította Jozef U. huszonegy éves helyi lakost, ma pedig újabb két gyanusítottat tartóztattak le.

Az egyik gyanusított a 26 éves Jozef K., aki privigyei(Prievidza) illetőségű, a másik a csehországi Michal M., aki épp hogy csak nagykorú, mindössze 18 éves -tájékoztatott Marián Slobodník besztercebányai rendőrkapitány, ma délutáni sajtótájékoztatóján.

A három férfit tiltott önkényuralmi jelképek használata, és rasszista indíttatású testi sértés vádjával vették őrizetbe.

A rendőrkapitány hozzátette, hogy a verekedés kapcsán további négy fiatal ellen folyik vizsgálat, jelenleg is nyomoznak az ügyben, természetesen a cseh rendőrséggel együttműködve. Beszámolt arról is, hogy már házkutatásokat is tartottak, ahol fasiszta és náci tematikájú gyűrűket, ékszereket, zászlókat, és naptárakat találtak.

parameter/sita