Nagy Bandó András beáll útmunkásnak

2008. január 22. - 19:47 | Külföld
Saját költségén próbálja eltüntetni a kátyúkat a Pécs és Orfű közti útról a kátyúkat nagy Bandó András. A humorista maga is beáll útmunkásnak, így tiltakozva a rossz útviszonyok ellen.

Saját költségén kátyúztat a baranyai Remeterét-Orfű közötti útvonalon Nagy Bandó András humorista. Csütörtökön pedig az aszfaltmunkások mellett maga is munkába áll, hogy így tiltakozzon a rossz útviszonyok miatt. "A munkát egy általam megbízott pécsi cég emberei végzik, ám a kivitelezésben én is segítek nekik. Másfél köbméter aszfaltot hoznak, remélem ennyi elég lesz az összes úthiba kijavításához" - mondta el a humorista, Orfű volt polgármestere.

Hozzátette: még nem tudja, mindez mennyibe fog kerülni, de úgy vélte, még mindig jobban megéri, mint kiszámíthatatlan ideig pereskedni és addig is rossz utakon járni. Nagy Bandó András beszámolt arról, hogy még tavaly levélben kérte a fenntartó Magyar Közút Kht-t a szakasz rendbetételére, de ígérgetésnél és "némi tűzoltómunkánál" több nem történt. Az út most is kátyús, veszélyezteti a közlekedés biztonságát és komoly károkat okoz az arra haladó gépkocsikban.

Ráadásul Orfű, "a Mecsek gyöngyszeme" kiemelt üdülőkörzet, amely az oda vezető utak állapota miatt nem szégyenkezhet - jegyezte meg. A humorista nem tartja elfogadhatónak az a magyarázatot, hogy nincs pénz a kátyúzására, hiszen az autósok rengeteg pénzt fizetnek az útalapba, joggal várják el, hogy az utak simák, "normálisan járhatóak" legyenek.

(MTI)

Címkék: utak