Ficot nem érdekli a tenderbotrány

2008. január 26. - 15:19 | Külföld

Robert Fico kormányfőt nem foglalkoztatja, kik voltak a honvédelmi minisztérium tenderbotrányányak résztvevői, amely végül a miniszter lemondásával végződött. Ez derült ki a Szlovák Rádió szombati beszélgetős műsorában, melynek vendége a kormányfő volt.

„Nem törődöm a közbeszerzési pályázatokkal, mert az nem az én feladatom“ – jelentette ki a kormányfő. Hozzátette, szerinte megoldást jelentene, ha nyilvánosságra hoznák a milliárdos pályázatra jelentkező vállalatok ajánlatait. „Nem vádolhatom a távozó minisztert, mert nincs rá bizonyíték, hogy ismerte volna a részleteket vagy érdekelt lett volna. Nem biztos, hogy tehet arról a rendetlenségről, amely a minisztérium alsóbb szintjét jellemezte“ – mondta Fico.

A kormányfő tagadta, hogy a HZDS nyomására kellett távoznia František Kašický miniszternek. „Mečiar és Slota is meglepődött, mikor ismertettem velük a miniszter döntését“ – magyarázta Fico.

Mint ismeretes, a Védelmi Minisztérium több mint egymilliárd koronás állami megrendelést írt ki takarításra és hólapátolásra. A tenderbotrány kirobbanásakor a miniszter még úgy nyilatkozott, hogy nem tudott a beosztottai által elkövetett hibákról. Végül pénteken lemondott.

Sita, jaks