Kašickýnek van mit a tejbe aprítania

2008. január 29. - 10:21 | Külföld
POZSONY. A lebukott honvédelmi miniszter többet keresett, mint a kormányfő, most pedig NATO-nagykövet lesz, jóval magasabb fizetéssel – értesült a Pravda és a Webnoviny.

František Kašický volt védelmi miniszter most 250 ezer koronás, azaz háromhavi fizetésének megfelelő lelépőt kap. Ugyanakkor az exminiszter egyszer már felvett egy félmilliós lelépőt, akkor, amikor négy évvel ezelőtt a hadseregből távozott. Ugyanakkor szolgálati nyugdíjra továbbra is jogosult, s ez az ezredesi rang alapján havi harmincezer korona – ezt a pénzt a miniszteri fizetése mellett is kapta. Eképp többet keresett, mint a kormányfő – közölte a Pravda napilap.

A SMER most brüsszeli NATO-nagykövetté akarja kineveztetni,ezt a párt parlamenti frakciójából Miroslav Číz képviselő is megerősítette. – Minden szakmai adottsággal rendelkezik- mondta a honatya.

A miniszter utódjáról egyelőre csak találgatnak, szóba került Jaroslav Baška, a honvédelmi minisztérium smeres államtitkára, és Jozef Buček, a belügy államtitkára is, aki Kaliňáknál a schengeni ügyek felelőse.

Webnoviny, Pravda, cs,v.