Tomcatet kihallgatták

2008. február 15. - 13:43 | Külföld

Kihallgatták Polgár Tamás bloggert a rendőrségen péntek délelőtt, amikor a bírói engedéllyel készített titkosszolgálati lehallgatás jegyzőkönyveit tárták a Tomcat néven ismertté vált férfi elé. Védője szerint nem találtak terhelő adatot.

 

Futó Barnabás elmondta, iratismertetésre kaptak értesítést, végül azonban folytatólagos kihallgatást tartott a vizsgáló. Ennek során Polgár Tamás az említett lehallgatási jegyzőkönyveket észrevételezhette.

Az ügyvéd közölte azt is, három olyan szakvéleményt is csatoltak az ügyükhöz, amelyek a korábbi szakvéleménnyel szemben azt bizonyítják: nem robbanóanyagokról van szó az ügyben. Ennek azért van jelentősége, mert csak akkor állhat meg a terrorcselekmény előkészületének gyanúja, ha robbanóanyagról van szó – fűzte hozzá.

Mint mondta, álláspontjuk szerint azonban csak olyan pirotechnikai anyagokat találtak, amik üzletekben is kaphatók.

Kitért arra is, bizonyítási indítványt terjesztettek elő, ebben szembesítést kezdeményeztek azzal a fiatalkorúval, aki azt állította, hogy hallotta, amint Tomcat üzletében robbantási tervekről beszélnek. Mint közölte, ilyen beszélgetés nem hangzott el.

Az ügyészség május 9-éig hosszabbította meg a nyomozást

A bloggert azt követően gyanúsította meg a rendőrség terrorcselekmény előkészületével, illetve robbanóanyaggal való visszaéléssel, hogy még tavaly május elején egy csepeli panelház egyik lakásban robbanószer előállításához szükséges vegyi anyagokat, s füstbombák házi előállítására alkalmas anyagokat, eszközöket találtak.

(MTI/parameter)

Címkék: nyomozás, Tomcat