Ezúttal meghirdették a régiófejlesztési pályázatot

2008. február 19. - 18:52 | Külföld

Marian Janušek régiófejlesztési miniszter a megyei önkormányzatokkal folytatott nem hivatalos találkozókat követően úgy döntött, tájékoztatja az érintetteket az elnyerhető uniós pályázatok kiírásáról. Februárban, mint ismeretes, a minisztérium előzetes bejelentés nélkül mindössze húsz perce nyitotta meg az internetes rendszert, melyben önkormányzatok pályázhattak iskolafelújításra.

Március 17-től újra lehet pályázni, továbbra is interneten, de ezúttal azt ígérik, nem zárják le a rendszert az első 50 jelentkező után.

Március 17-től pályázhatnak az önkormányzatok a régiófejlesztési minisztérium honlapján iskolafejlesztésre. Aznap 9 órától megjelenik egy 300 soros táblázat, melyek megtöltése után – a botrányos előzővel ellentétben – további sorok jelennek meg. A Regionális Fejlesztési Programra (ROP) év végéig lehet pályázni, és 2007 – 2013-as időszakra szól. Átláthatóságot és ellenőrizhető elbírálási feltételeket ígérnek.

A minisztérium tovább folytatja tárgyalássorozatát a megyei önkormányzatokkal és a Szlovákiai Falvak és Városok Társulásával (ZMOS).

sita, jaks