Tudtak a tálibok Harry hercegről

2008. március 2. - 18:32 | Külföld
A tálibok tudták, hogy Harry herceg Afganisztánban szolgál, és megpróbálták fogságba ejteni, mielőtt még visszatért volna Nagy-Britanniába – közölte egy tálib vezér a Newsweek amerikai hetilappal.

Abdul Karim mulla parancsnokhelyettes a lapnak elmondta, hogy embereket küldött Harry nyomába, miután december végén-január elején sürgős értesítést kapott a tálib hírszerzéstől arról, hogy "nagy hal" csatlakozott az Afganisztánban szolgáló brit csapatokhoz.

"Különösen fontos ellenségünk" – mondta Karim a brit trónutódlási rendben harmadik Harry hercegről a lapnak a dél-afganisztáni Hilmend tartományból adott telefoninterjúban. "Első célunk volt elfogni, a második pedig megölni" – mondta a tálib vezér a Newsweek internetes oldalán vasárnap megjelent írás szerint.

A tálib vezér elmondta, hogy embere vagy két alkalommal feltehetően láttak a fegyveres konvojt, amelyben a herceg szolgált az ország déli részében, de nem tudtak elég közel jutni a célpontjukhoz. Wales hadnagy – ezen a néven szolgált a herceg a hadseregben – szombaton tért vissza Nagy-Britanniába tíz heti afganisztáni szolgálat után. Küldetése áprilisig tartott volna, de lerövidítették, miután a külföldi média kiszivárogtatta, hogy Afganisztánban szolgál. Jólértesültek szerint már szombat éjjel hazaérkezett, de még szeretne visszamenni a harctérre.

Forrás: MTI, novinky.cz

Címkék: Harry