Az új vezérigazgató személycseréket tervez a közszolgálati tévében

2008. április 22. - 12:07 | Külföld

Az STV új vezérigazgatója, Štefan Nižňanský személycseréket tervez a tévé menedzsmentjében. Egyelőre nem kommentálja, hogy milyen változásokról lesz szó.

A saját csapata összeállításáról sem beszél, de csütörtökön már a Rádió- és Tévétanácsnak mutatja be a saját embereit., beleértve az új helyetteseket is.

Jozef Mračna, a tévé ideiglenesen megbízott eddigi vezetője, műszaki igazgató nem reagált arra a kérdésre, hogy az új vezér számol-e vele. Mračna ugyanis Nižňanský vetélytársa volt a poszt pályáztatásakor. Ugyanígy nem nyilatkozik Vladimír Repčík sem, ő egy időben a Markíza főnöke is volt, de arról nem szólt még, hogy az új STV-igazgatóval együtt fog-e dolgozni, kapott-e ajánlatot.

Štefan Nižňanský kizárta, hogy kinevezésének hátterében politikai okok játszottak volna közre, miként azt is, hogy politkai nyomásnak fog engedni. „Ez a jelenlegi helyzetben a pokolba vezető út lenne, s ezt a politikusok is tudják –mondta. Az új igazgatót Smer-közeli emberként ismerik.

Az új igazgató azt is mihamarább meg szeretné tudni, hogy mi a sorsa annak a kulturális minisztériumtól kapott 100 milliós támogatásnak, amit az STV3 – új sportcsatorna gyártási költségeire szánnának.

SITA, -para