Zahradník a kommunista párthoz hasonlította az SDKÚ-DS-t

2008. április 25. - 15:55 | Külföld
Branislav Zahradník, kizárt párttag szerint a Dzurinda pártjában készülő alapszabály-módosítás miatt nyugodtan lehetne Szlovák Diktátori Keresztény Unió is a párt neve.

Zahradník úgy véli, az az alapszabály-módosító javaslat, amellyel a pártfegyelmet erősítenék meg, s amelyet az SDKÚ-DS vezetése szombaton tárgyal meg és fogad el – feltehetően Branislav Zahradník, mintegy betetőzi a párton belüli centralista, demokráciaellenes folyamatokat. – Ez már a kommunista párt vezető szerepére hasonlít, a kerületi pártszervek ostrora lesz a módosítás – mondja Zahradník.

A javaslat szerint ha a központi elnökség megszüntet egy helyi alapszervezetet, akkor annak tagjai 15 napon belül kötelesek újra regisztráltatni magukat. Ha ekkor a regisztrációjukat elutasítják, vagy ha nem is kérték az újrabejegyzést, abban az esetben a tagságot elutasítottnak vehetik, magyarán nem léphetnek be ismét a pártba.

Az újrabejegyzés elutasítása ellen a kongresszusnál lehet fellebbezni, ám ez akkor is azt jelenti, hogy addig, mármint a kongresszus döntéséig kizárták az illetőt és az alapszervezetet a pártból.

SITA, -para

Címkék: Dzurinda, SDKÚ