Csáky szerint Simon trójai faló és Világi Oszkár dirigálja az Új Szó főszerkesztőjét

2008. május 14. - 21:46 | Külföld

Csáky Pál, a Magyar Koalíció Pártja elnöke a sme.sk hírportálnak nyilatkozva jelentette ki szerdán, hogy az Új Szó azért igyekszik kedvezőtlen fényben feltüntetni őt és az MKP-t, mert a Slovnaft vezérigazgatója, Világi Oszkár által fémjelezett Bugár párti gazdasági lobbi nem bír belenyugodni, hogy ő az MKP elnöke. Simon Zsolt parlamenti képviselő pedig, ugyancsak Csáky szerint, ennek a konfliktusnak egy jelentéktelen figurája, egyszersmind trójai faló…

A szóban forgó hírportál Kihallgatáson (Na výsluchu) című videós rovata riporterének szó szerint azt mondta Csáky, hogy az Új Szót nem a lap impresszumában feltüntetett főszerkesztő (Molnár Norbert, a szerk. megjegyzése), hanem Világi Oszkár irányítja.

Simon Zsoltot ugyanakkor egy jelentéktelen figurának nevezte Csáky, aki szerinte az ellenség, vagyis „a gazdasági lobbi“ trójai falova. Mindez azért érzi a pártelnök így, mert Simon mind a párton belül, mind pedig a sajtóban komolyan bírálta a pártelnök vezetési stílusát, módszereit.

Csáky újra felmelegítette a Bugár és a véleménye szerint mögötte álló gazdasági lobbi témáját. A pártelnök abban is látja bizonyítva Bugár és Viági elkötelezettségét, hogy, a 2006-os kormányalakítási Smer – MKP tárgyaláson Bugár Béla, egykori pártelnök stratégiailag döntő minisztériumot követelt az MKP részére, mint amilyen a közlekedési minisztérium, ezen kívül infrastrukturális fejlesztéssel kapcsolatos posztokat.

A riporter a Robert Fico – Csáky Pál találkozóval és a Madách-támogatással kapcsolatos kérdéseire a pártelnök egyenes választ ezúttal sem adott, mindössze azt ismételte meg, hogy szerinte Bugár hibát csinált, de ezt már megbeszélték és lezárták a pártban. Csáky ezen felül ekképpen összegezte a párt első negyedéves munkáját: szép és eredményes munkát végeztünk, megmentettük Lisszabont, javítottuk a sajtótörvényt és remélhetőleg finomítások lesznek az oktatási törvényben is. „És elrontottuk a végét. Saját hibánkból. Kár, de látni, hogy ha bármi érzékeny dolog történik a pártban, van egy csoport, aki erre ugrik, és rögtön arról próbálja meggyőzni a nyilvánosságot, hogy az MKP-ban problémák vannak és viszály” – fogalmazott Csáky.

A jelenleg külföldi szolgálati úton tartózkodó Molnár Norbert Csáky rá vonatkozó állítását kommentálva kijelentette: "Szerintem pedig Csáky Pál okozta a kínai földrengést – majd hozzátette: Egy ilyen állítás épp olyan légből kapott hülyeség és épp olyan jelentőséget kell neki tulajdonítani, mint Csáky Pál paranoid zagyvaságainak."

Világi Oszkár ugyancsak a Paraméternek nyilatkozva a következőképpen reagált Csáky vele kapcsolatos állítására: "Az ilyen kényszerképzetek mielőbbi megszüntetésének egyedüli módja az, ha a páciens hosszú és tartalmas beszélgetéseket folytat egy nagyon komolyan felkészült pszichiáterrel."

Simon Zsolt röviden csak annyit mondott a Paraméternek, hogy szerinte Csákynak elnökként pártja alapszabályának megtartásán kellene ügyködnie ahelyett, hogy kétségbeesett vagdalkozásaival egyre több embert sért meg.

-para-