A szülészetről raboltak el egy kétnapos csecsemőt, de megtalálták

2008. december 10. - 15:33 | Külföld
A szülészetről raboltak el egy kétnapos csecsemőt Franciaország délnyugati részében, a hatóságok 150 rendőrt mozgósítottak felkutatására.

Erick Maurel ügyész közölte, hogy a rendőrség vizsgálja a szemtanúktól kapott értesüléseket. A tanúk egy magas, testes, negyven év körüli, fekete kabátot viselő nőt láttak távozni egy csecsemővel a karján Orthez város kórházából.

Az igazságügyi minisztérium gyermekrablásokkal foglalkozó honlapján közzétett egy zöld számot, amelyen a nyomozást elősegítő információt lehet közölni.

Az ügyész a francia RTL tv-adó műsorában szerdán elmondta, hogy az előzetes vizsgálatok szerint a Diango névre hallgató kisfiú eltűnését édesanyja akkor vette észre, amikor visszatért a mosdóból a kórterembe.

A rémtörténet végül jól végződött, szerdán épen és egészségesen találták meg az a kétnapos csecsemőt, közölte szerdán Michele Alliot-Marie belügyminiszter.

A csendőrség tájékoztatása szerint egy lakossági telefonhívást követően az újszülöttre nem sokkal délelőtt 10 óra után  találtak rá feltételezett elrablója, egy 48 éves nő lakásában. A Diango névre hallgató kisfiú egészségesnek tűnik, de orvosi vizsgálatoknak vetették alá. A nőt, miután beismerte, hogy előző este ő rabolta el a csecsemőt, őrizetbe vették.

mti/para

Címkék: csecsemő, szülészet