Decemberben 16 USA-nagykövetség kapott fehér port tartalmazó borítékot Európában

2008. december 18. - 11:53 | Külföld
Az eddigi vizsgálatok alapján nem tartalmaznak toxikus anyagokat a borítékok - jelentette az amerikai külügyminisztérium és az FBI.

A külügyi tárca szóvivője figyelmeztetett, hogy néhány vizsgálat még nem ért véget, azonban a "borítékoknak" minimális hatása mégiscsak van a képviseletek működésére. Kedden a bukaresti, szerdán a római konzulátus volt emiatt zárva.

Az FBI jelentése szerint mindegyik boríték, az Amerikában december 8. óta 40 kormányhivatalnak küldöttekkel együttvéve, texasi postai bélyegzőt tartalmaz. 

Európában a következő városok amerikai külképviseletei kaptak ilyen borítékot: Berlin, Bern, Brüsszel, Bukarest, Dublin, Hága Koppenhága, Luxemburg, Madrid, Oslo, Párizs Reykjavík, Riga, Róma, Stockholm, Tallin. Az amerikai külügyminisztérium várja a hágai vizsgálatok eredményét.

Októberben pénzügyi intézetek kaptak gyanús leveleket (néhány fehér port tartalmazott) az USA egyes államaiban, valamint a New York Times napilap központja. Az FBI szerint így akartak üzenni, hogy ideje fizetni.

Sme.sk/para