Sikeres évet zárt a csallóközi munkavállalókat is foglalkoztató Audi Hungaria

2009. január 14. - 17:21 | Külföld
Több mint 1,9 millió motort és 60 ezernél több járművet gyártott tavaly az Audi Hungaria Motor Kft., a motorgyártásban az előző évihez hasonló szinten teljesített a győri gyár, a járművekből pedig 5,9 százalékkal többet szereltek össze, mint 2007-ben - tájékoztatta közleményében a vállalat szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint tavaly 13 új motor sorozatgyártását kezdték meg Győrött. Megindult a négyhengeres motorok gyártása a kft-nél. A 6,0 literes tizenkét hengeres TDI motor sorozatgyártásának megkezdése is a 2008-as évhez fűződik.

A Győrött gyártott motorokat az Audi- és a Volkswagen-konszern világszerte működő telephelyein az Audi, Volkswagen, Skoda és Seat márka gépjárműveibe szerelik be.

A járműgyártás területén a 2008-as évet az Audi A3 Cabriolet sorozatgyártásának felfutása határozta meg. Ezzel a gépjárművel az Audi TT Coupé és az Audi TT Roadster mellett a harmadik modell gyártása indult meg a győri szerelősoron.

A közlemény idézi Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatóját, aki úgy látja, hogy a vállalat egyebek mellett a gyártási folyamatok állandó optimalizálásával felkészült a 2009-es év kihívásaira.

mti/para