Öngyilkos lett a diákot megpofozó tanár

2009. február 3. - 15:02 | Külföld
Öngyilkos lett az a Libereci kerületben található alapiskola igazgatója, aki tavaly megpofozta egyik diákját.

A Železný Brod-ban található alapiskola volt igazgatója tavaly júniusban egy diákját pofozta fel, mert az nem akart rendet tenni a padja körül. Ám az öngyilkosság és a pofon közt nem biztos, hogy közvetlen összefüggés van. A család semmit sem kommentál, a rendőrség szerint a tanár nem hagyott búcsúlevelet.


A tavalyi pofont a megütött tanuló egyik diáktársa rögzítette a mobiljára és azonnal feltette az internetre. A felvételen látszik, hogy a tanár felszólítja a diákot, de a párbeszéd nem érthető. A többiek szerint a diák nem akart rendett tenni a padja körül és azt is mondja a tanárra célozva, hogy szedd fel te magad, te piszok. Ez az igazgatót annyira felhúzta, hogy lekevert egy pofont a diáknak.


Az igazgató később a diáktól és a szüleitől is bocsánatot kért, a szülők ezt el is fogadták, ám az igazgató ennek ellenére lemondott posztjáról.



Ugyanakkor a most öngyilkosságot elkövető tanárral a diákok közül sokan rokonszenveztek és azok közül is akik a netre felkerült videót kommentálták, többek közt azt is megállapítva, hogy a mai fiatalok sokal pofátlanabbak és szemtelenebbek, épp ezért egy-egy nevelői pofon indokolt az iskolában is.



Sme online, -para

Címkék: iskolai erőszak