Megkéselt kézilabdások - Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe

Újabb gyanúsítottat vett őrizetbe Marian Cozma veszprémi kézilabdázó meggyilkolásával kapcsolatban a rendőrség - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kedden az MTI-vel. Zarko Sesum, a késelés másik sérültje időközben elhagyta a kórházat.

P. Gábort a megyei nyomozók hétfőn, Budapesten vették őrizetbe. A nyomozás eddigi eredményei alapján a férfi összefüggésbe hozható a múlt vasárnap elkövetett támadással - mondta el Beleznay Ágnes sajtóügyeletes.

Hozzátette: a férfit kedden kihallgatják a Marian Cozma és két társa ellen elkövetett bűncselekmények ügyében. A rendőrség várhatóan előterjesztést tesz P. Gábor előzetes letartóztatására.

A veszprémi Patrióta bárban február 8-án, vasárnap hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd a kirobbant veszekedés során meggyilkolták Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott tagját. A segítségére siető két csapattársa pedig - Ivan Pesic és Zarko Sesum - életveszélyes, illetve súlyos sérüléseket szenvedett. A bűntett három gyanúsítottja már napok óta előzetes letartóztatásban van.

Zarko Sesum, aki súlyos arc- és szemsérülésekkel került a veszprémi megyei kórházba, hétfőn távozhatott az intézményből. Mint Rácz Jenő, a kórház főigazgatója elmondta, a sportoló állapota járó betegként kontrollálható.

mti/para