Bokros Lajost, és a király unokáját jelölné az MDF

2009. március 1. - 11:14 | Külföld
Habsburg Györgyöt javasolta Dávid Ibolya, az MDF elnöke a párt EP-listájának második helyére szombaton. Az első hely Bokros Lajosé.

Dávid Ibolya ezt azután nyilatkozta az MTI-nek, hogy találkozott a párt megyei elnökeivel, akikkel ismertette az MDF EP-listáját.

Habsburg György az MTI-vel írásban közölte: nagy megtiszteltetés számára az MDF felkérése.

"Kész vagyok arra, hogy tudásomat, tapasztalatomat, nemzetközi kapcsolatrendszeremet Magyarország szolgálatába állítsam, mint - pártonkívüli - európai parlamenti képviselő. Amennyiben a párt választmánya többséggel megerősíti a felkérést, úgy kész vagyok elvállalni azt" - írta a Magyar Vöröskereszt elnöke, volt utazó nagykövet.

Makay Zsolt, az országos választmány elnöke, aki szintén részt vett a szombati konzultációs ülésen, az MTI-nek azt mondta, március 7-én dönt a párt országos választmánya az elnökség által javasolt EP-listáról.

Dávid Ibolya az MDF keddi elnökségi ülése után jelentette be: Bokros Lajos volt pénzügyminisztert, a Közép-Európai Egyetem (CEU) tanárát kérte fel az MDF elnöksége arra, hogy legyen az európai parlamenti választásokon a párt listavezetője.

Bokros Lajos szombaton az Antall József Alapítvány rendezvényére Dávid Ibolya pártelnökkel érkezett és azt mondta: megtisztelőnek tartja a felkérést. A jövő vasárnap jelenti be, hogy elfogadja-e a párt felkérését.

(mti/para)