Március 15. – Toroczkai őrizetben, Morvai Krisztina könnygázt szippantott

2009. március 15. - 21:46 | Külföld
Kiszorították a demonstrálókat a Bazilika elől a rendőrök; a József Attila utcánál könnygázt vetettek be - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója vasárnap este. Ezt megelőzően előállította a rendőrség Toroczkai Lászlót.

A könnygáztól többen rosszul lettek a csoport tagjai és a rendőrsorfalban állók közül is. Morvai Krisztinát, a Jobbik európai parlamenti listavezetőjét és Gaudi-Nagy Tamás ügyvédet is érte a könnygáz.

A helyszínre mentőt hívtak.

Ezt megelőzően előállította a rendőrség Toroczkai Lászlót - erősítette meg az MTI tudósítói által látottakat a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap este.

Tafferner Éva elmondta: Toroczkai Lászlót azért állították elő, mert bűncselekményre szólított fel.

Toroczkai László az Alkotmány utcában arra szólította fel az egybegyűlteket, hétfőn jelenjenek meg a rendőrség Gyorskocsi utcai épületénél, hogy kiszabadítsák Budaházy Györgyöt - jelentették korábban az MTI tudósítói.

Mivel Toroczkai László "felhívta az Alkotmány utcai rendezvényen résztvevőket arra, hogy szabadítsák ki Budaházy Györgyöt", elkövette a hivatalos személy elleni erőszak bűncselekményének előkészületét, ezért előállították - közölte honlapján a rendőrség vasárnap este.

mti/para