Pornóbotrány: Vád alatt a pornózó cseh tanárnő

2009. március 18. - 19:41 | Külföld
A harmincegy éves tanárnő tavaly szilveszterkor pornózott az iskolájában. A felvétel napok alatt a netre került. Két év börtönt kaphat.

Eljárást kezdeményezett Miroslava Prillerová zonjmói tanárnő ellen a rendőrség.
A tanárnő tavaly szilveszterkor hagyta, hogy egy diák mobiltelefonnal filmezze le, amint ő épp közösül egy fiatalemberrel az iskolai szertárban.

A film persze rögtön megjelent a neten is, de Prillerová a botrány kipattanása óta azt bizonygatta, hogy nem tudott az internetes megjelenésről. Lenka Drahokoupilová rendőrségi szóvivő azt mondta, többek közt azért is indult ellene eljárás, mert a tanárnő egy tizennyolc évtől idősebb férfival szexelt egy tizenhat éves, tehát fiatalkorú diák előtt, s ennek tudatában volt.

A tanárnőnek erkölcstelen viselkedés, és az ifjúság erkölcsi  megrontása miatt is felelnie kell. Ezért két év börtönt kaphat -tette hozzá a szóvivő. A rendőrség szerint beismerő vallomást tett, de különben nem elérhető, nem veszi a telefont és az sms-ekre sem reagál. Pár héttel a felvétel megjelenése után az állását is elvesztette. Az iskolából önként távozott, de a vezetőség fellépésének köszönhetően is.

tn. cz, - para