Nagy többséggel újra Gyurcsányt választották az MSZP elnökévé

2009. március 21. - 15:24 | Külföld
Az MSZP kongresszusa újraválasztotta Gyurcsány Ferencet pártelnökké szombaton Budapesten - tudta meg az MTI.

A választáson 599 küldött szavazott, és az újraválasztott pártelnök 508 szavazatot kapott.

Az MSZP honlapján olvasható, hogy a két elnökhelyettes Szekeres Imre és Lamperth Mónika lett, míg alelnököknek Kiss Pétert, Mesterházy Attilát és Ujhelyi Istvánt választották.

A választmány vezetője továbbra is Simon Gábor.

Az MTI úgy tudja, hogy Juhász Ferenc, aki eddig elnökhelyettes volt, visszalépett a jelöltségtől, csak az országos elnökségi tagságért indul.

A párt honlapján szavazati arányokat nem közöltek, de az MTI úgy tudja: Szekeres Imre újraválasztott elnökhelyettes a 623 leadott szavazatból 524 igen szavazatot kapott, azaz támogatottsága 85 százalékos. A posztra újonnan választott Lamperth Mónika a 604 leadott szavazatból 404-et kapott, támogatottsága így 68 százalékos.

Az alelnöki poszton Mesterházy Attila kapta a legtöbb szavazatot: az 571-ből 428-at, 78 százalékos támogatottságot érve el ezzel. Kiss Péter az 576 leadott szavazatból 422-őt kapott, így 76 százalékos a támogatottsága. A harmadik alelnök Ujhelyi István lett, aki az 555 szavazatból 394-et szerzett meg, ez 71 százalékos támogatottságot jelent.

Hiller Istvánt nem választották újra alelnökké, ő az 562 szavazatból 344-et kapott, azaz támogatottsága 65 százalékos.

94 százalékos támogatottsággal választották újra Simon Gábort  a választmány elnökévé: a 626 szavazatból 586-ot kapott.

Az MSZP honlapján az olvasható, hogy a szavazás folytatódik, hogy az elnökség összetételének, a párt egyéb testületeinek tagjainak, a pénztárnok személyének, valamint az MSZP európai parlamenti listájának meghatározására.

mti/para