EP-választások: Az MSZP és a Fidesz is feljelentést tesz a kampánycsendsértések miatt

2009. június 7. - 19:34 | Külföld
AZ MSZP országos vezetősége ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tett kampánycsendsértés miatt - jelentette be Nyakó István, a párt szóvivője vasárnap este Budapesten.

Nyakó István ismertetése szerint reggel nyolc óra után az MSZP szimpatizánsai tömegesen észlelték, hogy telefonon előre felvett, a jobboldali pártok támogatására buzdító megkeresés érkezik hozzájuk.

Az MSZP szimpatizánsai tömegesen tettek bejelentést a területi választási bizottságnál a kampánycsendsértő hívásokkal kapcsolatban - mondta, megjegyezve, hogy szimpatizánsaik az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) is fordultak a több megyét érintő kampánycsendsértés miatt. Hozzáfűzte: információk szerint az OVB helyt adott a kifogásoknak, megállapította a kampánycsendsértést is.

A Fidesz a vasárnapi telefonos kampánycsendsértés miatt az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) és a rendőrséghez fordult - közölte a Fidesz helyettes szóvivője vasárnap Budapesten, a Fidesz-KDNP közös eredményváró központjában.

Számos bejelentés érkezett vasárnap telefonos kampánycsendsértésről, arról, hogy a szocialisták törvénysértő módon akarták manipulálni az embereket - mondta Cser-Palkovics András.

A Fidesz megtette a szükséges lépéseket: az OVB-hez, a rendőrséghez fordult, valamint felszólította a Magyar Telekomot, hogy a törvénysértő telefonhívás forgalmazását fejezze be - tette hozzá.

Csatlakozott a Jobbik is

Jól megszervezett baloldali hecckampánynak tartja a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöksége, hogy a nevükben telefonos szavazásra buzdítottak vasárnap délelőtt, a kampánycsend idején. Szabó Gábor, a párt kampányfőnöke a Kongresszusi Központban sajtótájékoztatón jelentette be, hogy rendőrségi feljelentést tettek az ügyben, és panasszal éltek az Országos Választási Bizottságnál is. Véleménye szerint a baloldal először - elterelő hadműveletként - gyanúba keverte a Jobbikot és a Fideszt, majd elindította vasárnap délután a saját telefonos kampányát. Szabó Gábor ezt megdöbbentőnek és felháborítónak nevezte.

MTI/para