Orbán a nőket maga szokta becserkészni...

2009. június 22. - 13:26 | Külföld
Meglepő választ adott Orbán Viktor Dávid Ibolyának, az MDF elnökének arra a felvetésére, amely a két párt összefogására tett javaslatot. A Fidesz elnöke hétfőn újságíróknak azt mondta, soha nem volt még olyan helyzetben, hogy egy hölgy erőltette volna rá magát.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke szombaton, a párt országos gyűlése után mondta azt: a Fidesz és az MDF együttműködése elengedhetetlen abban, hogy a következő időszakban a szélsőjobb további erősödését meg tudják akadályozni.

Orbán Viktor a Fidesz-KDNP hétfői frakcióüléséről távozóban arra a kérdésre, hogy elfogadja Dávid Ibolya felhívását az összefogásra, úgy válaszolt: "Sose voltam még ilyen helyzetben, mindig én kértem meg a hölgyek kezét; még olyan nem volt, aki rám akarta volna magát erőltetni. Ez egy új helyzet. Szoknom kell."

Minderre Dávid Ibolya hétfői közleményében Orbán Viktornak válaszul azt írta: "valamit nagyon félreértett, hiszen én politikus és egyébként foglalt is vagyok, továbbá a viccek terén igényes. Nem az Ön kezét kértem meg, hanem az MDF nyújtott kezet a Fidesz felé a szélsőségesek elleni összefogás érdekében".

Dávid Ibolya a közleményben leírja: azt javasolják, hogy az MDF és a Fidesz hozzanak létre egy olyan, rendszeresen egyeztető munkacsoportot, amelyben a Fidesz és az MDF által delegált szakértők, szociálpolitikusok a szélsőséges erők térnyerésének visszaszorításáért, a szükséges, adekvát válaszok közös megtalálásáért dolgoznak.

"Felelős, konzervatív, a hazáját szerető politikusként aggódom a szélsőjobboldal előretörése miatt" - fogalmaz. A választ pedig Magyarországnak a mérsékelt, európai jobboldali erők jelentik, a konzervatív MDF és a néppárti Fidesz - teszi hozzá.

A közleményben úgy fogalmaznak: a Magyar Demokrata Fórum már egyértelművé tette, hogy a mérsékelt, konzervatív utat választja. Dávid Ibolya szerint a Fidesz válaszút elé érkezett: "elzárkózásával a Néppárt által is elutasított szélsőjobboldal felé, vagy az MDF felé fordul".

mti/para