Román zsaruk szívatták a Tankcsapdát

2009. július 19. - 12:21 | Külföld
Hét órán keresztül várakoztatta a román rendőrség Lukács Laciékat a tűző napon, miután egy közúti ellenőrzéskor az őket szállító busz papírjait nem találták rendben.

A debreceni rockbanda a Hegyalja fesztiválos koncertjük után indult útnak Tusnádfürdőre, de éppen csak átlépték a határt, Nagyvárad előtt pár kilométerrel megállították őket az egyenruhások. A rendőrök kifogásolták, hogy a bérelt busz utaslistája nincs tökéletesen kitöltve.

"Nem értettük, mi történik, összevissza beszéltek, először 4000, majd 2800 eurós büntetésről beszéltek" - mondta a Blikknek Lukács Laci, a Tankcsapda frontembere. "Hiába próbáltunk megbeszélni velük, hogy pótoljuk az adatokat, és vállaljuk a büntetést, ami, gondoltuk, 15-20 ezer forint körül van, bármit mondtunk, csak rontottunk a helyzeten. Egyre súlyosabb összegek hangzottak el, és levették a rendszámtáblát."

"Az utolsó büntetési összeg 11 ezer lej, vagyis majdnem 800 ezer forint volt, azt mondták, ha azt kifizetjük, visszakapjuk a rendszámtáblát, és mehetünk tovább" - informálta a napilapot Bakó Csaba, az együttes menedzsere.

mti/para


Címkék: Tankcsapda