UEFA-vizsgálat a magyargyalázó románok miatt

2009. július 21. - 15:20 | Külföld
Az UEFA vizsgálja a múlt heti Steaua-Újpest Európa Liga futballmeccsen történteket. A nemzetközi szövetség négy komoly kihágással kapcsolatban indít eljárást, a magyar klub csak akkor tesz lépéseket, ha a döntést elfogadhatatlannak tartja.

Vizsgálatot indított az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a Steaua Bucuresti csapatával szemben a múlt csütörtöki, Újpest elleni Európa Liga selejtezőn történt rendbontások miatt.

Joe Böröcz, a lila-fehérek nemzetközi ügyekért felelős ügyvezető igazgatója szerint az UEFA ellenőrének jelentésében négy komoly kihágás szerepelt, ami alapján eljárás indult a román klubbal szemben.

A találkozó ellenőre említést tett arról, hogy egy román szurkoló a pályára rohant, továbbá megdobálták a kiállított Korcsmár Zsoltot, a szurkolók tiltott pirotechnikai eszközöket alkalmaztak. Illetve a hazai drukkerek egy ízléstelen, minden jóérzésű embert felháborító: „Mennyi ideig tartja egy magyar nő a szart magában? Kilenc hónapig.“ - feliratú transzparenssel alázták a magyarokat a stadionban.

mti/para