Föltámadt Csuraka: A magyarságot meg kell védeni

2009. augusztus 20. - 18:36 | Külföld

A magyarság megvédésére, valós rendszerváltás végrehajtására és az "internacionalizmussal" szembeni harcra szólította fel híveit Csurka István, a MIÉP elnöke pártja augusztus 20-ai ünnepi nagygyűlésén, a budapesti Hősök terén csütörtökön.

A parlamenten kívüli párt elnöke a Szent István-napi ünnepen egybegyűlt mintegy háromszáz ember előtt úgy fogalmazott: a magyarság megfogyatkozott, "idegen, internacionalista hatalmak" kiszolgálóivá lettünk, a magyarságot meg kell védeni. "Kardot kell kovácsolni, de nem azért, hogy összekaszaboljunk bárkit, hanem azért, hogy legyen" - mondta csaknem egy órán át tartó beszédében.

Csurka István szerint 1009 évvel Szent István megkoronázása, húsz évvel a bolsevik rendszer megdőlése után minden értéket - iskolákat, gyárakat, a hadsereget, a népet - újra magyarrá kell szervezni, saját fennhatóság alá kell vonni.

A MIÉP elnöke úgy látja: teljes politikai váltás csak akkor történhet, ha felnő a magyarság új generációja, ugyanis egyes pártok pusztán kormányváltásra készülnek. Szerinte a jövő évi országgyűlési választásokon a Fidesz és a KDNP a MIÉP-pel közösen kétharmados többséget szerezhet, amit a szétesett SZDSZ és a törpepárttá váló MSZP minden eszközzel próbál megakadályozni, míg az egyre erősödő Jobbik is csak az MSZP szekerét tolja, a valódi magyar érdekeket csak pártja képviseli.

mti/para