Romagyilkosságok: Az egyik gyanúsított családjában többen a rendőrségnek dolgoztak

2009. augusztus 25. - 17:00 | Külföld
Nemcsak a sógora rendőr a romák elleni támadássorozat egyik gyanúsítottjának, a testvére is a rendőrségen dolgozott, egy Hajdú-Bihar megyei rendőrkapitány titkárnőjeként - erősítette meg egy neve elhallgatását kérő rendőrségi forrás.

Az MTI informátora szerint a nő jelenleg szülési szabadságon van. Férje, a gyanúsított sógora ugyancsak a rendőrség munkatársa, ő a hivatásos állomány tagja.

A romák elleni támadások ügyében kedden tartott sajtótájékoztatón a rendőri vezetők is megerősítették, hogy az egyik előzetes letartóztatásba került gyanúsított sógora ma is aktívan szolgáló rendőr. Az NNI és a társszervek vizsgálják a rokon esetleges szerepét. Petőfi Attila, az NNI vezetője a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "a másik személy elszámoltatását az NNI és a társszervek végzik".

A gyanúsított Cs. I., aki korábban szerződéses katonaként két cikluson keresztül is szolgált a koszovói KFOR-misszióban. A nyomozók feltételezése szerint Cs. I. szerezte be a bűncselekményeknél használt lőfegyvereket. A vasárnapi előzetes letartóztatásról szóló bírósági döntés után az egyik gyanúsított kirendelt védője azt mondta, Cs. I. az egyedüli a romák elleni támadásokkal kapcsolatban elfogott négy férfi közül, aki nem fellebbezett az előzetes letartóztatás ellen, tudomásul vette a kényszerintézkedés elrendelését, de tagadja részvételét a hat halálos áldozatot követelő bűncselekmény-sorozatban.

MTI/para