Gyurcsány nem alapít pártot

2009. szeptember 24. - 15:23 | Külföld
Gyurcsány Ferenc kiáll az MSZP egysége mellett - így reagált az MTI-nek a volt miniszterelnök titkársága a Heti Válaszban csütörtökön megjelent információra, miszerint Gyurcsány Ferenc egy új pártról egyeztet balliberális értelmiségiekkel.
A hetilap írása szerint az exkormányfő többször találkozott balliberális, pártközeli értelmiségiekkel, például Bárándy Péter volt igazságügy-miniszterrel és Bauer Tamás korábbi SZDSZ-es politikussal. A jelenleg passzív szociálliberális szavazókat megmozdító új formációról beszéltek, ám a Heti Válasz forrásai szerint Gyurcsány nem kockáztatja a választás előtti szakítást az MSZP-vel.

A hetilapban megjelent állításokat a titkárság álhírnek és tudatos zavarkeltésnek nevezete.

Gyurcsány Ferenc titkárságának közleménye szerint a volt miniszterelnök a közeljövőben a Magyar Szocialista Pártot erősítve, korábbi közfunkciójához méltóan, visszafogottan kíván politizálni és kiáll az MSZP egysége mellett.

Ahogy azt a hat nappal ezelőtt a blogjában is megírta: "most együtt maradni, kormányozni, dolgozni, az igazunkért megküzdeni, kampányolni kell. Erre annál is inkább szükség van, mert a balliberális nemzeti progresszió ügyét az MSZP-n kívül talán senki sem tudja majd képviselni a következő parlamentben" - áll a titkárság közleményében, amely leszögezi: minden ezzel ellentétes állítás nem más, mint légből kapott álinformáció, tudatos zavarkeltés.

mti/para