Környezettudatos tanyasi tolvaj

2009. november 1. - 13:53 | Külföld
Ópusztaszer uniós támogatással készült buszmegállóiból szakszerűen lopta ki a napelemeket a tanyasi férfi.

Egy ismeretlen több, a buszmegállók esti és éjszakai világítását szolgáló napelemet is ellopott Ópusztaszeren. A megszerzett eszközökkel a saját tanyáját fényárba borító tettest azonban a polgárőrök segítségével elfogták. Az első két lopás még október közepén történt, nem sokkal azután, hogy uniós támogatással elkészültek a falu új buszmegállói, melyek esti és éjszakai világítását napkollektorok segítségével oldották meg, mondta N. Rácz Judit, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének sajtóreferense.

A helyi polgárőrség szinte azonnal akcióba lépett: járőrözéseik alkalmával külön figyelmet fordítottak a napelemek felkutatására. Eközben látóterükbe került egy helybéli lakos, de gyanújukat nem tudták bizonyítani. Tovább figyelték az illetőt, majd amikor újabb két berendezés tűnt el, körbejárták a feltételezett elkövető falutól távol eső tanyáját. Itt meglátták, hogy a tanyatulajdonos este napelemekkel világít, s azonnal szóltak a rendőrségnek.

A napelemeket szakszerűen kiszerelő ópusztaszeri férfi ellen lopás bűntettének gyanúja alapján indított eljárást a Kisteleki Rendőrkapitányság, közölte Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

(MTI)

Címkék: napelem, tolvajok