Haiti földrengés - 57 millió dollár gyűlt össze a segélyműsor nyomán

2010. január 24. - 16:54 | Külföld
Rekordösszeg, több mint 57 millió dollár gyűlt össze a hét végéig annak a segélyműsornak a jóvoltából, amelyet péntek este szerveztek világhírű sztárok részvételével a a földrengés sújtotta Haiti megsegítésére.

A szervezők közlése szerint az adományok még tovább növekedhetnek, a végleges összesítés még nem történt meg.

A négy helyszínről közvetített kétórás segélyműsort, amelynek George Clooney színész és Wyclef Jean haiti rapper volt a szervező-műsorvezetője, az összes nagy amerikai televíziós csatorna, az MTV, a Bravo, valamint a YouTube, a MySpace és az AOL közösségi portál élőben sugározta, a haitiak a Radio One Haiti rádióállomást hallgatva követhették figyelemmel.

A nemzetközi programban mások között szerepet vállalt Brad Pitt, Beyonce, Madonna, Bruce Springsteen, Denzel Washington, Leonardo DiCaprio, Nicole Kidman, Alicia Keys, Stevie Wonder, Taylor Swift és Justin Timberlake, hogy részvételükkel ösztönözzék az adakozást a karibi szigetország szenvedő lakosságának. Az adományokat telefonon, sms-ben, a Facebook és a MySpace internetes közösségi portálokon lehetett eljuttatni. A telefonhívásokat Mel Gibson, Reese Witherspoon és Julia Roberts fogadta.

A 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli terrortámadások után szervezett hasonló műsorban közel 150 millió dollárt, a Katrina hurrikán 2005-ös pusztítása után pedig 40 millió dollárt "kalapoztak" össze ily módon a fellépő művészek.

MTI/para