Haiti földrengés: Két héttel a katasztrófa után is találtak túlélőt

2010. január 27. - 09:59 | Külföld
Két héttel a hatalmas pusztítást okozó haiti földrengés után is találtak túlélőt a romok alatt Port-au-Prince-ben szemtanúk keddi beszámolói szerint.

A helyszíni beszámolók szerint amerikai katonák húzták ki a romok alól a férfit, akinek a jelek szerint nem voltak komolyabb sérülései. Az egyik forrás szerint eltört a lába.  

Mint később kiderült az amerikai hadsereg közléséből, a kórházba szállított túlélő - egy 31 éves férfi - nem a január 12-i pusztító földrengés óta volt a romok fogságában, hanem egy két nappal későbbi utórengés áldozata, aki így összesen 12 napig volt a ledőlt falak fogságában a haiti fővárosban.

A porral teljesen belepett férfin csak egy szál alsónadrág volt, amikor kihozták a romok alól Port-au-Prince belvárosában.

Újabb enyhe utórengés volt

Az Egyesült Államok geofizikai szolgálata szerint az újabb földlökés epicentruma a haiti fővárostól, Port-au-Prince-től csaknem 40 kilométerre nyugatra volt.

Legutóbb vasárnap volt ugyancsak enyhe, 4,7-es erősségű földmozgás Haitin. A január 12-én bekövetkezett pusztító földrengés 7-es erősségű volt.

MTI/para