MSZP: Morvai mondjon le európai parlamenti mandátumáról!

2010. március 2. - 17:28 | Külföld
Lendvai Ildikó arra szólította fel Morvai Krisztinát, hogy mondjon le európai parlamenti (EP) mandátumáról, mert nem képviselheti az EP-ben az országot egy olyan ember, aki védelmet kér a megalapozott gyanú szerint egy "terrorista halálbrigád" vezetőjének.

A szocialista pártelnök keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: Magyarország arca Európában nem lehet egyben a terrorizmus arca is, és olyan ember, aki bármely párt színeiben Magyarországot képviseli az Európai Parlamentben, nem képviselheti egyben a halálbrigádok védelmét is.

Hangsúlyozta: az ügyészség szerint egyre megalapozottabb a gyanú, hogy egyes jobbikos politikusok aktív kapcsolatban állnak a Magyarok Nyilai "terrorista halálbrigáddal".

Lendvai Ildikó elfogadhatatlannak tartja, hogy Morvai Krisztina azután is kiáll Budaházy György védelme mellett, hogy egy nyilvánosságra került hangfelvétel szerint ő a Magyarok Nyilai szervezet katonai vezetője.

Emlékeztetett arra, hogy Vona Gábor azt mondta Budaházy György nem lesz a képviselőjelöltjük és nem gyűjtenek neki ajánlószelvényt, de azért vannak segítői.

A szocialista politikus felmutatott egy szórólapot, amelyet a XI. kerületi postaládákba dobálnak be és amelyen Morvai Krisztina kért segítséget Budaházy Györgynek az ajánlószelvények összegyűjtéséhez, jelezve, hogy a képviselőjelöltségre a mentelmi jog miatt lenne szükség.  

Összefoglalása szerint a Jobbik és a Magyarok Nyilai közti kapcsolatot a gyanú szerint az is bizonyítja, hogy a párt bicskei elnöke volt a fegyverszállítója a "terrorista halálbrigádnak".

Kérdésre válaszolva úgy vélekedett: a Jobbik a demokrácia ellensége és aki vagy amely párt demokratának vallja magát annak nem érdeke, hogy ez a szervezet megerősödjön, hanem kötelessége, hogy demokratikus eszközökkel fellépjen ellene.

MTI/para