Győr közelében kivégeztek egy egész családot – A férj mészárolta le családját

2010. március 16. - 12:34 | Külföld
Tart a helyszíni szemle abban a tényői családi házban, ahol hétfőn este holtan találtak egy házaspárt és két gyermeküket, információk szerint még nem fejeződött be a Szokodi család tagjainak boncolása; az MTI-nek nyilatkozó helyiek értetlenül állnak az eset előtt, a rendőrség a kora délutáni sajtótájékoztatóig nem közölt érdemi újdonságot az ügyről.

Az 1600 lakosú, Győrtől 20 kilométerre fekvő település polgármestere úgy tudja, családi dráma történt a házban. Varga Gábor Kálmán az MTI tudósítójának kedd reggel a helyszínen azt mondta: a rendőröktől hallotta, hogy "nagy valószínűséggel családi dráma" áll a történtek hátterében.    

A polgármester elmondta: este fél kilenc körül, a helyi fogadóstól értesült a drámáról, s azonnal a helyszínre sietett. Hatósági tanúként kilenctől, fél tíztől hajnali egy óráig vett részt a helyszínelésben.   

A tetthely vizsgálata kedden, kevéssel reggel fél kilenc után folytatódott. A házhoz érkezett újságírók a kertet felmérő rendőröket láthattak, a garázsajtón egy motoros fűrész berregése szüremlett ki, ami akár az elkövetés (egyik) módjára is utalhat.     

A polgármester elmondása szerint a Szokodi család hat éve kezdett építkezi a faluban, s egy éve jelentkeztek be ide. Helyi kötődésüket a feleség nagyapja adta; "a Koncz jegyző" a harmincas években intézte Tényő ügyeit.    

Varga Gábor Kálmán közlése szerint az utóbbi fél évtizedben a településre költözöttek zöméhez hasonlóan Szokodiék is Győrben dolgoztak, a gyerekeket is oda vitték óvodába, iskolába, a helyi közéletben nemigen vettek részt - személyesen ő is csak a férjet ismerte.    

A polgármesterhez hasonlóan többen is azt közölték: a telek másik felén a feleség testvérének háza áll, ott azonban kedden reggel és délelőtt semmilyen mozgás, emberi jelenlét nyoma nem látszott.     

A részletekről - köztük arról a rendőri közlésről, hogy "vérfürdő" volt a házban - a polgármester nem kívánt nyilatkozni. Közlése szerint senkinek nem lehetett konfliktusa a házaspárral, akiket rendes, családszerető emberként ismertek meg a helyiek. Az MTI által megkérdezett falubeliek osztották ezt a véleményt, és - el-elcsukló hangon - csak értetlenségüknek és bánatuknak adtak hangot.    

A Győr-Moson-Sopron megyei településen hétfő este hét óra körül találta meg vérbe fagyva a négytagú családot egy rokonuk - közölte aznap Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Ő kedden sem azt a sajtóinformációt nem kívánta kommentálni az MTI-nek, hogy a tragédiát bejelentő rokon a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársa, sem azt, hogy a férj pszichiátriai kezelés alatt állt volna.

mti/para