Még dolgoznak a komáromi új Duna-híd szerződésének tervezetén

2010. április 7. - 09:50 | Külföld
A Közlekedési Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumban (KHEM) még dolgoznak a komáromi új Duna-híd nemzetközi szerződés tervezetén, amelyet várhatóan áprilisban megküldenek a szlovák társminisztériumnak - közölte a KHEM az MTI érdeklődésére.
Tájékoztatásuk szerint a dokumentumban az új komáromi Duna-híd helyszínének kijelölésére tesznek javaslatot, amelyről a szakértői egyeztetések májusban kezdődnek, a tárca további részleteket nem közölt.

Március 4-én a szlovák-magyar vegyes bizottság Pozsonyban megállapodott arról, hogy az új híd a két Komárom nyugati részén fog megépülni, valamint döntés született arról, hogy a híd megépítéséről szóló nemzetközi szerződés tervezetének szövegét 30 napon belül a magyar fél kidolgozza, és megküldi a szlovák félnek véleményezésre.

A tervek szerint a híd megépítése kevesebb mint 67 millió euróba kerül, amiből mintegy 40 millió eurót a magyar oldalon és mintegy 27 millió eurót a szlovák oldalon végzett munkálatokra kell költeni. A két összeg közötti különbség annak eredménye, hogy a magyar oldalon több rákötő utat kell építeni.

A régebbi révkomáromi Erzsébet híd az új Duna-híd megépülése után belvárosi hídként szolgálhatna tovább.

- mti/para - 

Címkék: Duna-híd, Komárom