Morvai: Daróczi öngyilkossága ürügyén embertelenség öngyilkosságra bíztatni a cigányokat

2010. április 7. - 12:15 | Külföld
A területi választási bizottság határozata szerint törvényt sértett a Jobbik Magyarországért Mozgalom Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében; az ügyben becsületsértés gyanújával a rendőrség nyomozást indított - tudta meg az MTI szerdán.
Lipők Sándor, a nyírségi 5-ös számú választókerület Fideszes képviselőjelöltje, Kemecse polgármestere az MTI-nek azt mondta: a Jobbik Szebb Jövő című újságjával, amit valamennyi választó postaládájába elhelyezett, rágalomhadjáratba kezdett a Fidesz és jelöltjei ellen, így vele szemben is, amiért a területi választási bizottsághoz fordult, illetve a rendőrségen tett feljelentést.

A politikus tájékoztatása szerint a szabolcsi területi választási bizottság kedden foglalkozott az üggyel és megállapította, hogy "a Jobbik a Szebb Jövő kiadvánnyal és annak terjesztésével megsértette a választási törvényt, illetve az újság impresszumának hiányával a sajtóról szóló törvényt is"; a bizottság a további jogsértéstől eltiltotta a Jobbikot.

Fülöp Gergely, a szabolcsi rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek megerősítette: Lipők Sándor feljelentése alapján becsületsértés gyanújával indult nyomozás az ügyben, az eljárásnak egyelőre nincs gyanúsítottja.

Jobbik: a fideszes önkormányzatokban is korrupció zajlik

A Jobbik szerint nemcsak a kormányzatban, hanem a többségében fideszes politikusok által vezetett önkormányzatok szintjén is korrupció zajlott az elmúlt nyolc évben.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a fideszes Pokorni Zoltán által vezetett fővárosi XII. kerületi önkormányzat több százmilliós vagyonvesztést szenvedetett el a hegyvidéki bevásárlóközpont területének 2008-as korrupciógyanús értékesítése során.

A Jobbik szerint a politikai felelősség világosan látható az ügyben, jogi megfontolásokból kedden mégis ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon - fűzte hozzá.

- mti/para -