A koreaiaknak megtetszett a szlovák himnusz?

2010. április 23. - 12:02 | Külföld
A szlovák külügyminisztérium ellenőrzi a koreai színházi díjak átadásáról készült felvétel hitelességét, melyen záróakkordként a szlovák himnusz dallama csendült fel. A szervezők valószínűleg azért választották a himnuszt, mert tetszik nekik a dallama.

A Szlovák Köztársaság Külügyminisztériuma ellenőrzi a koreai színházi díjak átadásáról készült felvétel hitelességét, melyen záróakkordként a szlovák himnusz dallama csendült fel. A felvétellel a Nový čas napilap rukkolt elő, szerkesztősége állítólag egy névtelen olvasótól kapta meg. „Ha a felvétel hiteles, mindenki, aki látta, úgy ítélheti meg, hogy nem volt sértő. Nem éltek tehát vissza vele,“ mondta a SITA hírügynökségnek Peter Stano, a külügyi tárca szóvivője, aki szerint a szervezők nyilván azért választották a himnuszt, mert tetszik nekik a dallama. „Nem használták tehát a himnuszt negatív célokra“, tette hozzá.

A koreaiak a himnuszt, az állami jelképek egyikét annak a műsornak a záróakkordjaként használták, melyben a legjobb drámát, színészt és színésznőt hirdették ki a Seoul International Drama Adwards (Szöuli Nemzetközi Színházi Díjak, a szerk. megj.) díjkiosztóján, tájékoztat a Nový čas napilap. Szlovákiának nem volt a versenyben képviselete.

(sita)