A focista Eto'o ellopott Bentley-ét találták meg a magyar határnál

2010. július 19. - 12:31 | Külföld
Lopott Bentleyt találtak Röszkénél a magyar határrendészek; a mintegy 40 millió forint értékű autó az MTI értesülései szerint az Internazionale futballistája, Samuel Eto,o járműve, melyet márciusban loptak el Olaszországban.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének hétfői tájékoztatása szerint egy több tíz millió forint értékű Bentley Interior típusú autóval jelentkezett kilépésre a röszkei közúti autópálya-határátkelőhelyen két ukrán állampolgár vasárnap este. A röszkei útlevélkezelőnek azonban gyanússá váltak a járműben ülők, így az alapos ellenőrzés mellett döntött. A szakemberek a vizsgálat során megállapították, hogy a gépjárműben lévő valamennyi címkés azonosítót kicserélték, azok helyébe hamisakat helyeztek el.

Pál János elmondta: a további aprólékos vizsgálódás során a gépjárműszakértők megtalálták a járművön elrejtett eredeti alvázszámot, így az adattári ellenőrzés során kiderült, hogy a mintegy 40 millió forint értékű Bentleyt ez év március 19-én lopták el Olaszországból.

A Szegedi Rendőrkapitányság a gyémántfekete színű Bentleyt lefoglalta. Az ukrán állampolgárságú sofőrrel szemben egyedi azonosítójel meghamisításának megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, társát a magyar rendőrök tanúként hallgatták ki - tette hozzá az alezredes.

Az MTI információi szerint a Bentley GT63 személygépkocsi az Internazionale kameruni játékosa, Samuel Eto,o tulajdona, a járművet márciusban Milánó belvárosában lopták el. Március 19-én Marko Arnautovic, az Internazionale   osztrák futballistája a járművet csak egy estére kapta kölcsön csapattársától, de az autót egy szálloda elől eltulajdonították. Arnautovic azonnal feljelentést tett a rendőrségen.

MTI/para